Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En xifres

El terme municipal de Montgai està situat a la vall baixa del Sió, a banda i banda del riu, entre la serra de Bellmunt a migdia i el peu de la serra de Montclar a tramuntana. Es troba entre els municipis de Preixens a llevant, Foradada al nord-est, Cubells a tramuntana i a ponent, Bellcaire d'Urgell al sud-oest, i Bellmunt, Penelles i l'enclavament de Torretosquella (del municipi urgellenc de Castellserà), a migdia.

El terme és regat pel Sió, poc cabalós, i per sèquies del canal d'Urgell, com la Sèquia Primera i la Petita. Algunes partides del terme són el Tossal Roig (348 m), les Planes, els Negrals, els Espartals, Molinera, Collada, Canimàs, Vilàs, les Cadolles, les Costes, la Bassa Nova, la Roca Negra, els Casals, la Vall d'Isils, els Boscatges, Perellonga, els Torrents, Socarrats, la Roca Cabellera, Torts, les Garrigues, la Vella, l'Esquiveta, Camí la Torre i els Salts. 

El municipi comprèn el poble de Montgai, cap del terme, i el de Butsènit d'Urgell. Per aquests pobles passa la carretera local d'Agramunt a Balaguer; de Montgai mateix surt la carretera cap a Cubells, on enllaça amb la C-26 entre Balaguer i Artesa de Segre, i la que va a Bellmunt d'Urgell.

Document Actions