Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Turisme de natura

Informació

Si us interessa dur a terme la pràctica del Birdwatching (observació d'aus) o fotografia d'ocells, us podeu posar en contacte amb l'empresa que treballa en els secans de Montgai durant la primavera i principis d'estiu PHOTO LOGISTICS. La seva activitat gira entorn a les aus estepàries. Web: www.photo-logistics.com

Veure vídeos sobre el turisme de Natura, editats per l'empresa Photo Logistics en els següents enllaços:

 

60112_mirador%20Montgai.P.jpg

Mirador del Baix Sió, al secà de Montgai

Fotografia de Laia Pedrós.

La flora i la fauna del riu Sió

El riu Sió és un afluent del Segre de 77 quilòmetres de llargada, que neix a la font de Gàver (a la Segarra) i desemboca al riu Segre a la ciutat de Balaguer.

Durant el seu pas per Montgai podrem observar que la vegetació de la ribera està formada per un ric mosaic d’ambients on destaquen els boscos de ribera, però també hi trobem els canyissars i bogars, els prats humits, etc. L’ambient fluvial és un hàbitat ric i divers per nombroses espècies de fauna que troben refugi i aliment a les bardisses, entre la fullaraca o a les zones amb aigües poc fondes on creixen les plantes aquàtiques. Destaca la presència d’ocells forestals i d’aus aquàtiques migratòries, així com l’abundància de mamífers.

Els amfibis estan patint una forta regressió, és per això que cada vegada és menys freqüent escoltar el rau rau de les granotes o trobar capgrossos creixent en una tolla. Els mamífers són un grup faunístic difícil d’observar perquè tenen hàbits crepusculars o nocturns i a més s’aparten dels indrets amb molta freqüentació. No és difícil, però, poder observar els rastes que deixen al seu pas: petjades, excrements, restes de menjar, caus o furgades es troben fàcilment al voltant del riu on acudeixen a la recerca de menjar o aigua.

Captura de pantalla 2020-04-15 a les 13.37.51.png Captura de pantalla 2020-04-01 a les 9.56.24.png