Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ruta de la Serra de Bellmunt - Almenara

Es tracta d’una ruta circular que travessa la Serra de Bellmunt Almenara senyalitzada al llarg de tot el seu recorregut amb el color blau cel.

Al llarg de la ruta trobarem senyals explicatives sobre alguns punts interessants, com per exemple les característiques cabanes de tàpia o les trinxeres i nius contruïdes durant la Guerra Civil.

Les cabanes són un element paisatgístic fonamental d’aquest paisatge agrari, que serveixen d’amagatall a diferents espècies animals, i de substrat per a nombroses espècies vegetals pròpies d’aquests indrets. Són construccions de pedra ubicades als secans de l’espai natural protegit, que en el seu ús quotidià servien per guardar les eines o refugiar els camperols esporàdicament.

Durant la Guerra Civil, les cabanes van tenir una altra funció. Amb el front a prop, la vida al poble va canviar i moltes famílies van marxar a viure a les cabanes per refugiar-se.

A més, es conserven els vestigis que la Guerra Civil va deixar sobre el territori, com és el cas dels espais fortificats de les serres dels Tossals, on l’exèrcit republicà va construir trinxeres i nius de metralladores per tal de dominar el Cap de Pont de Balaguer.

4.jpg  9034652.jpg

Captura de pantalla 2020-03-16 a les 10.47.51.png

Document Actions