Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’església de la mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit

L’església parroquial de Butsènit d’Urgell està dedicada a l’Assumpció de la Mare de Déu. És un notable edifici barroc del segle XVIII.

La façana principal està dominada per la porta d’arc de mig punt emmarcada per pilastres que suporten un frontó emmotllurat rematat amb volutes entre les quals hi ha una finestra d’arc rebaixat. A la dovella central de la porta, d’aspecte restaurat, hi ha un escut coronat per una petxina decorativa amb els quatre pals del Casal de Barcelona i sota la llegenda ‘ANI 1748’. 

El presbiteri està cobert i ornat per tres petxines d’un estil barroc popular molt propi de les nostres terres. L’altar major està presidit per un interessant retaule neobarroc de postguerra col·locat a finals de la dècada dels seixanta del segle XX. Al centre del retaule pots observar la imatge de la Mare de Déu Assumpta, titular de la parròquia. A banda i banda, l’acompanyen les imatges de Sant Josep i Sant Antoni de Pàdua.

Es considera probable que l’església primigènia de Butsènit hagués estat fundada a finals del segle XI, moment en què en la documentació conservada també es menciona el castell de Butsènit. 

022257002.jpg 1490778547.jpg

Horari: A convenir. 

Localització: L’església de Butsènit es troba emplaçada al nucli de Butsènit a la plaça de l’Esglèsia.

Dades d’interès: http://www.parroquiabutsenit.org

Document Actions