8° / 3° Tapat amb pluja

En xifres

El terme municipal de Montgai és situat a la vall baixa del Sió, a banda i banda del riu, entre la serra de Bellmunt a migdia i el peu de la serra de Montclar a tramuntana. És situat entre els municipis de Preixens a llevant, Foradada al nord-est, Cubells a tramuntana i a ponent, Bellcaire d'Urgell al sud-oest, i Bellmunt, Penelles i l'enclavament de Torretosquella (del municipi urgellenc de Castellserà), a migdia.

El terme és regat pel Sió, poc cabalós, i per sèquies del canal d'Urgell, com la Sèquia Primera i la Petita. Algunes partides del terme són el Tossal Roig (348 m), les Planes, Meravella, Caubera, el Mangela, l'Hortet, el Salt, la Fita Alta, l'Abella, Perallonga, Barrulles, Molinero, Vilars i les Quadres.

El municipi comprèn de Montgai, cap del terme, i el de Butsènit d'Urgell. Per aquests pobles passa la carretera local d'Agramunt a Balaguer; de Montgai mateix surt la carretera cap a Cubells, on enllaça amb la C-26 entre Balaguer i Artesa de Segre, i la que va a Bellmunt d'Urgell.

Document Actions